Vrijspraak openlijke geweldpleging nabij school

De rechtbank Gelderland, zittingsplaats Anhem, heeft vrijgesproken in een zaak over openlijke geweldpleging op 26 januari 2018.

Vrijspraak openlijke geweldpleging nabij school

Aan de verdachte in deze zaak is openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij op of aan de openbare weg in vereniging geweld heeft gepleegd tegen twee slachtoffers, welk geweld bestond uit het (meermalen) slaan en stompen en tegen het hoofd slaan van de slachtoffers. Daarnaast heeft de verdachte een mes getoond aan de slachtoffers. Wanneer dit niet tot een veroordeling zou leiden is eveneens bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, althans zware mishandeling, ten laste gelegd. Immers heeft de verdachte opzettelijk dreigend aan de slachtoffers een mes getoond.

 

Standpunt rechtbank Arnhem

Het incident heeft zich afgespeeld nabij een school, waardoor er opvallend veel filmopnames zijn gemaakt door scholieren en omstanders. Hiervan heeft de politie dankbaar gebruik gemaakt. De rechtbank Arnhem oordeelt dat de camerabeelden niet aantonen dat de verdachte iemand tegen het hoofd heeft geslagen. Enkel is te zien dat de verdachte een slaande beweging maakt in de richting van een slachtoffer, maar dit is niet ten laste gelegd. Uit de beelden is af te leiden dat de verdachte een mes voorhanden heeft gehad, maar niet dat hij deze heeft getoond of ermee heeft gedreigd. De rechtbank volgt dan ook het standpunt van de strafrechtadvocaat van de verdachte, dat de verdachte geen bijdrage heeft geleverd aan het geweld, en spreekt de verdachte vrij van openlijke geweldpleging.

 

Strafrechtadvocaat openlijke geweldpleging Arnhem

Indien u wordt verdacht van openlijke geweldpleging kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. De advocaat zal net als in deze zaak een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Arnhem!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op